Antwoorden van de ziel

Kom dichter bij jezelf

“Ik heb na de sessie een enorme knoop kunnen doorhakken”

Familietrauma’s kunnen worden doorgegeven..

Misschien heb je wel eens gelezen dat familietrauma’s kunnen worden doorgegeven van generatie op generatie.

| Was er in jouw familie veel verdriet, maar mocht dat eigenlijk niet gezien worden? Dan kan dat invloed hebben op jouw leven.

Het kan zijn dat jij dat verdriet onbewust bent gaan dragen voor een ander. Dat kan zich uiten doordat jij bijvoorbeeld te veel verantwoordelijkheid op je neemt. Je eigen grenzen niet kent. Je geremd voelt. Dingen doet omdat je denkt dat anderen willen dat jij ze doet. Of dat je helemaal niet uit de startblokken komt. Meer bij de ander bent dan bij jezelf. En dat gaat steeds meer wringen naarmate je ouder wordt. Het kost je ook zó veel energie. Bovendien wil je dit niet aan je kinderen doorgeven.

levenspad
gedachten- en gewoontepatronen

Voluit kunnen leven..

Het zou toch fijn zijn als je steviger in je eigen schoenen staat. En leert dat hoe steviger je zelf staat, hoe beter je een ander van dienst kan zijn. Zonder jezelf te verliezen. Leren echt aanwezig te zijn, in je eigen lijf.

| Niet alleen vanuit je hoofd te leven, maar vooral met hart èn ziel.

Met meer lichaamsbewustzijn dus, aangezien lichaam en geest niet los te zien zijn van elkaar. Dat patroon van doorgeven aan de volgende generatie doorbreken. Op je eigen plek staan en niet op die van een ander. Ik kan  je daarbij helpen, op een veilige, liefdevolle maar ook doeltreffende manier.

Wat gaan we doen?

Op basis van de intake maak ik een inschatting hoeveel sessies je nodig hebt. Meestal zijn dit er tussen de 4 en 6. In die sessies gaan we waarnemen op de zielslaag. Je ligt daarbij comfortabel op de behandeltafel en ik zit naast je. Door middel van zacht aanraken ‘praten’ we als het ware met je lijf, waarin jouw ziel, jouw essentie, jouw onderbewuste woont. Jouw ziel weet wat er nodig is. Maar die ziel heeft zich vaak verstopt. Wat heb jij nodig om weer tevoorschijn te komen? Om jouw levensenergie voluit te laten stromen? Daar gaan we naar op zoek. Wat wil er graag gezien worden? Het gaat er daarbij niet om allerlei trauma’s te herbeleven. Wel om erkenning te geven aan datgene dat aandacht vraagt. Verwacht geen ‘quick fix’, daar ben ik eerlijk in, sommige dingen gaan sneller bij de één dan bij de ander. Zeker wat diep zit en al langer aanwezig,  heeft ook meer tijd nodig. Je kunt pas iets loslaten als je het eerst hebt vastgehouden.

Dit mag jij verwachten

Na deze serie sessies heb je een basis gevormd waarbij je je meer bewust bent van je eigen kracht. Je hebt meer contact met je eigen essentie.  Je hebt meer zelfbewustzijn. Dit zal zich uiten in je gedrag en je gevoel. Bijvoorbeeld doordat je beter je eigen grenzen kent. Minder snel de verantwoordelijkheid voor bepaalde zaken op je neemt. Ook kun je merken dat je minder spanning in je lijf voelt. Alsof er een last van je is afgevallen. Daar kan enige tijd overheen gaan, daarom zit er 3 à 4 weken tijd tussen de sessies. Deze methode past heel goed bij jou als je openstaat voor een energetische manier van werken of daar op zijn minst nieuwsgierig naar bent.

Ik werk volgens de methode Roepen van de Ziel. Deze training heb ik gevolgd bij Connie van der Arend. Dit is een vorm van systemisch lichaamswerk. Systemisch werken ken je misschien ook wel onder de naam familieopstellingen.

Een sessie, die je een stap dichter bij jezelf brengt, bedraagt EUR 75,00.

Deze manier van werken heb ik ontdekt doordat ik er zelf mee in aanraking ben gekomen. Het heeft mij als mens en als therapeut enorm verrijkt. Ik heb ervaren hoeveel onbewuste last ik met me mee gedragen heb. En hoe bevrijdend het heeft gewerkt om hiervan bewust te worden, waardoor ik het los kon laten. Dit is een proces dat nog steeds doorgaat.