Over mij

Ingrid de Vos, Reflexie, praktijk voor reflexzonetherapie

Ingrid de Vos en reflexie af en toe stil staan

Ingrid de Vos

Geboren en getogen in Rotterdam. Inmiddels alweer twintig jaar woonachtig in Gouda met man en kinderen.

Ik help mensen met stressgerichte klachten.  bla bla even kijken naar die pitch

Wat mij drijft..

Mijn vader stierf 10 jaar voor zijn pensioen. Dat heeft me gevormd. Er is niet altijd een later. Het maakte pijnlijk duidelijk dat eigenlijk alles in het leven draait om:

| liefde en verbondenheid

Ik had wel in de tijd terug willen kruipen toen mijn ouders kwamen vertellen dat mijn vader ernstig ziek was. Zodat ik had kunnen beseffen wat ik had, hoe gelukkig ik was, simpel weg omdat we zonder echte grote zorgen leefden. Ik had wel wat meer dankbaar mogen zijn voor de dingen die ik voor lief nam. Hij is overleden toen ik 22 jaar was. Mijn leven als volwassene moest nog ongeveer beginnen, maar ik nam me voor om zoveel mogelijk te blijven kijken naar wat je hebt om je heen en hoe waardevol dat is.

balans inspanning en ontspanning

Ik zag vervolgens dat het best lastig is om die rode draad te blijven zien. Te blijven zien dat het om de kleine dingen in het leven gaat. Niet alleen voor mij maar ook voor anderen. Onzekerheden, werk, negatieve gedachtenpatronen en – gewoontes, het kan je allemaal zodanig opslokken dat het je als het ware overspoelt. Het neemt steeds meer ruimte in je hoofd in. Krijgt steeds meer aandacht. Met de kans dat je verder van jezelf af komt te staan, omdat je niet meer echt luistert naar jezelf en de signalen van je lijf. Je luistert vooral naar dat kritische innerlijke stemmetje dat het nooit genoeg vindt en dat altijd ontevreden is. Over wie je bent en wat je doet.

Ik ging me verdiepen in stress en wat stress met je doet. Ik begon daarmee door me in te schrijven voor de Haagse academie voor Natuurgeneeswijzen. Ik leerde daar alles over reflexzonetherapie. Het deel maakt onderdeel uit van het geheel. Maar het geheel is ook weerspiegeld in een deel. Alles is eigenlijk met elkaar verbonden. Lichaam en geest zijn niet van elkaar te onderscheiden. Het een heeft invloed op het ander.

In mijn praktijk voor reflexzonetherapie zag ik dat ook terug bij mijn cliënten. Door de jaren heen bleef ik leren over stress, de invloed van teveel stress en de manier waarop je met stress omgaat.

Om een goede therapeut te zijn, moet je ook je eigen blokkades kennen..

Een paar jaar geleden las ik in een vakblad ik over systemisch lichaamswerk en dat je onbewust gevoelens kunt overnemen van een ander in je familielijn. Ik wist instinctief dat dit over mij ging. Ik had vaak het gevoel dat ik heel veel verdriet bij me draag. Ook vind ik het heel lastig om zichtbaar te zijn. Ik ben toen een aantal sessies gaan doen. Daaruit bleek onder andere dat ik energetisch heel veel verdriet uit mijn vaders familie op me heb genomen. Dat heb ik ook letterlijk in mijn eigen lichaam opgeslagen. Onbewust nam ik veel spanning mee die niet van mij was. Ik was het voor hen gaan dragen. Door hiervan bewust te worden, door te zien dat dit er was, heb ik veel los kunnen laten. Niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk. Ik heb minder spanning in mijn lijf, ik weet beter wie ik ben en ik heb een groot deel van mijn (over-) verantwoordelijkheidsgevoel naar normale porties (namelijk mezelf) kunnen terugbrengen.

Dat merk ik in mijn gedrag; waar ik voorheen de neiging had om me verantwoordelijk voor alles en iedereen te voelen, zie ik nu veel beter waar mijn eigen grenzen en die van de ander liggen. Ook durf ik me beter te laten zien. Ik kan beter bij mezelf blijven, al trap ik er natuurlijk nog regelmatig in, maar ik herken dat steeds sneller en kan het dan beter ombuigen. Dat komt mij ook goed van pas in mijn werk.

| Hoe beter ik bij mezelf kan blijven, hoe beter ik jou van dienst kan zijn.

Vervolgens ben ik zelf deze training genaamd “Roepen van de Ziel” gaan volgen omdat ik anderen hiermee wilde helpen. Ik heb deze afgerond in maart 2021. Ik vind het een mooie aanvulling vind in mijn praktijk, waar ik al jaren zie dat lichaam en geest niet los te zien zijn van elkaar. En waar ik soms niet verder kwam met mensen. Waar ik steeds meer begrijp dat bepaalde zaken waar je (onbewust) voor wegloopt eerst gezien en erkend moeten worden, voordat ze losgelaten kunnen worden, zowel geestelijk als lichamelijk. Je kunt niets loslaten als je het niet eerst hebt vastgehouden.

Wat je nog moet weten..

Verwacht geen quick fix, daar ben ik eerlijk in. Verandering gaat in kleine stapjes. Daarnaast moet je bereid zijn naar je zelf en je gewoontes te kijken en die indien nodig aan te passen.

Ik ben lid van de VNRT, de Vereniging van Nederlandse Reflexzonetherapeuten. Ik ben tevens lid van RBCZ, Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg . Daarnaast ben ik aangesloten bij de SCAG, Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg. Dit is een door de overheid erkende geschillencommissie volgens de WKKGZ. Meer uitleg over de klachtenregeling vind je op de website van de VNRT.

Mijn behandelingen zijn een aanvulling op de reguliere gezondheidszorg, geen vervanging. Ik neem je klachten serieus. Ik beschik over de vereiste HBO medische basiskennis (met daarin ook kennis van psychologie) en indien nodig verwijs ik je door naar andere hulpverleners.