Ervaringen

Reacties van klanten

Femke, stressverschijnselen

Al tijdens de eerste behandeling merkte ik dat de spanning in m'n buik langzaam oploste.

Meta, reuma

Deze therapie heeft veel waarde toegevoegd aan de klassieke behandelmethodes.

Annemarie, gezichtsverlamming

Wonderbaarlijk ging het iedere week beter.

Frans, pijnlijke enkels

Vocht in mijn benen is sterk verminderd en pijn in mijn enkels is nu verdraagzaam.

…en nog meer ervaringen van klanten

Reacties van klanten waarvoor ik de afgelopen jaren iets kon betekenen.

 • Ongeveer 11 jaar geleden werd er bij mij Non-Hodgkin geconstateerd. Op zoek naar ondersteunende behandeling naast alle chemo’s ben ik bij Ingrid terecht gekomen. Ondanks dat de behandelingen voor de non-hodgkin gestopt zijn, zijn de behandelingen nog steeds een prima ondersteuning bij de post- chemo schade en de verminderde weerstand. De behandelingen helpen mij doordat alle afvalstoffen makkelijker mijn lichaam verlaten. Al die jaren onderga ik maandelijks reflexzone behandelingen, zowel voor de voeten als het gezicht en mijn ervaringen zijn zeer positief. De reflexzone behandelingen ondersteunen mijn lichaam om de klachten die op dat moment spelen sneller te laten verdwijnen. Naast de behandelingen denkt Ingrid vaak actief mee hoe het probleem eventueel op een andere manier te benaderen waardoor er het nog meer effect heeft. Zo ben ik ook verlost van een galsteen zonder operatie. Het is fijn om op een positieve en opbouwende manier met je lichaam bezig te zijn. Het werkt ontspannend voor lichaam en geest en dat is een verademing na alle ziekenhuis perikelen.
  Manon
 • Voetreflexzonetherapie, wel eens van gehoord maar nooit ondervonden. Had meer het idee dat het iets “dromerigs”  was. Van als je er in gelooft helpt het, alleen geen flauw benul wat het helpt. Tot ik van een mede revalidante, die de nuchterheid zelve is en me vertelde dat ze deze therapie volgt naast haar fysiotherapie. Ik heb intensieve fysiotherapie omdat ik een gecompliceerde spieraandoening heb, nl. CIDP. Je grijpt alle mogelijkheden aan die het herstel kunnen bevorderen. Een afspraak gemaakt met Ingrid de Vos met het idee, baat het niet dan schaadt het niet. En ik prijs nog de dag dat ik contact heb opgenomen en tot behandeling ben over gegaan. Met als resultaat dat ik een sterker gevoel in mijn voeten heb gekregen en het lopen en de stabiliteit is verbeterd. Prettige bijkomstigheid is de behandeling aan huis, die in een ontspannen sfeer plaats vindt.
  Henk
 • Ik had last van diverse klachten; vermoeidheid, trage spijsvertering, onregelmatige menstruatie, chronische pijn in rechterschouderblad en nek en daarnaast ook nog astma. Wekelijkse voetreflexbehandeling gaf op alle punten verlichting. Vermoeidheid nam af door bevordering van de spijsvertering; minder afval in lichaam is minder moeheid. De voetreflexbehandeling hielp een handje met ‘doorbreken’ van de menstruatie. Na de behandelingen waren mijn nek en schouderblad flexibeler. Na de behandelingen ben ik ook minder benauwd.
  Selma
 • Ik had last van vocht vasthouden en spanning in mijn nek. Tijdens de behandeling werden mijn voeten en benen al zichtbaar dunner, de spanning op de huid werd minder. Ook in de dagen na de behandeling zette dit effect goed door, waardoor er meer bewegingsvrijheid ontstond bij de gewrichten en het ongemak goed afnam. Na ongeveer 4 behandelingen was mijn lichaam weer in de oorspronkelijke vorm teruggekeerd en was het vocht onder de huid en in de gewrichten verdwenen, wat een hele opluchting was. De behandelingen zelf waren erg prettig en ontspannend. De ontspanning hield ook aan na de sessie, ‘s nachts was mijn slaap diep en rustig. Al met al hele positieve ervaringen en zeker aan te raden.
  Chantal
 • Ik had een blessure aan mijn nek die maar niet over ging. Na enkele voetreflexbehandelingen merkte ik al snel verbetering en de blessure herstelde in 6 weken. Nu ga ik elke maand naar de voetreflextherapeute, en voel na de behandeling dat alles beter doorstroomt in mijn lichaam. Ook is de behandeling heerlijk ontspannend. Van de blessure heb ik helemaal geen last meer.
  Annette
 • Ik had al bijna 10 maanden last van jeuk over mijn hele lichaam. Crèmes van de dermatoloog hielpen niet. Bij de eerste reflexzone behandeling bleek dat ik sterk overprikkeld was. Met behulp van de behandelingen en wat meer rust in mijn hectische leven ging het steeds beter en was ik na 4 maanden van de jeuk af. En nu ruim 2 jaar later gaat het nog steeds goed. Voetreflexologie heeft mij echt goed geholpen. Ik ben me nu meer bewust van het effect van te weinig rust. Als ik nu maar een beetje jeuk aan mijn benen heb, weet ik dat ik moet slapen.
  Carmen

Ervaar het zelf en maak nu een afspaak!