Over reflexzonetherapie ofwel reflexologie

Ontspanning is geen luxe maar noodzaak

Wat kan reflexzonetherapie voor je doen?

Reflexzonetherapie is er voor iedereen die een natuurlijke ondersteuning zoekt voor zijn of haar gezondheid, gezondheidsklachten en welbevinden. En voor wie de balans tussen ontspanning en inspanning uit evenwicht is. Men schat dat ongeveer 50 tot 70% van onze klachten te wijten zijn aan stress of erdoor verergeren. En wist je dat je secundair lymfoedeem kunt behandelen via je handen of voeten? En dat gezichtsreflexzonetherapie wellicht kan helpen bij problemen van het hoofd, zoals gezichtsverlamming?

Doorbloeding en ontspanning

Op je voeten (en handen en gezicht) kun je reflexzones vinden die overeenkomen met alle delen van je lichaam. Het bewerken van deze zones zorgt ervoor dat het lichaam zich ontspant en bevordert de doorbloeding. Dat is goed voor je.

Doel van reflexzonetherapie

Het doel is het zelf genezende vermogen te stimuleren en zo het natuurlijke evenwicht van lichaam èn geest te herstellen.

Reflexologie is een aanvulling, maar geen vervanging van reguliere gezondheidszorg.

Stress

Wat doet stress met je? Ontspanning is geen luxe, maar noodzaak. Ons lichaam is erop gebouwd om spanning aan te kunnen, op voorwaarde dat het de tijd [...]

Gezichtsreflexzonetherapie

Bij deze vorm van reflexologie werk ik op het gezicht en soms ook op de schedel. Gezichtsreflexzonetherapie is een combinatie van oude en nieuwe metho [...]

Lymfoedeem behandelen met voetreflex

RLD - Reflexology Lymph Drainage Bij secundair lymfoedeem gebruik ik de speciale voetreflex of handreflex methode die ontwikkeld is door Sally Kay. Z [...]

Wat klanten zeggen...

 • Ongeveer 11 jaar geleden werd er bij mij Non-Hodgkin geconstateerd. Op zoek naar ondersteunende behandeling naast alle chemo’s ben ik bij Ingrid terecht gekomen. Ondanks dat de behandelingen voor de non-hodgkin gestopt zijn, zijn de behandelingen nog steeds een prima ondersteuning bij de post- chemo schade en de verminderde weerstand. De behandelingen helpen mij doordat alle afvalstoffen makkelijker mijn lichaam verlaten. Al die jaren onderga ik maandelijks reflexzone behandelingen, zowel voor de voeten als het gezicht en mijn ervaringen zijn zeer positief. De reflexzone behandelingen ondersteunen mijn lichaam om de klachten die op dat moment spelen sneller te laten verdwijnen. Naast de behandelingen denkt Ingrid vaak actief mee hoe het probleem eventueel op een andere manier te benaderen waardoor er het nog meer effect heeft. Zo ben ik ook verlost van een galsteen zonder operatie. Het is fijn om op een positieve en opbouwende manier met je lichaam bezig te zijn. Het werkt ontspannend voor lichaam en geest en dat is een verademing na alle ziekenhuis perikelen.
  Manon
 • Voetreflexzonetherapie, wel eens van gehoord maar nooit ondervonden. Had meer het idee dat het iets “dromerigs”  was. Van als je er in gelooft helpt het, alleen geen flauw benul wat het helpt. Tot ik van een mede revalidante, die de nuchterheid zelve is en me vertelde dat ze deze therapie volgt naast haar fysiotherapie. Ik heb intensieve fysiotherapie omdat ik een gecompliceerde spieraandoening heb, nl. CIDP. Je grijpt alle mogelijkheden aan die het herstel kunnen bevorderen. Een afspraak gemaakt met Ingrid de Vos met het idee, baat het niet dan schaadt het niet. En ik prijs nog de dag dat ik contact heb opgenomen en tot behandeling ben over gegaan. Met als resultaat dat ik een sterker gevoel in mijn voeten heb gekregen en het lopen en de stabiliteit is verbeterd. Prettige bijkomstigheid is de behandeling aan huis, die in een ontspannen sfeer plaats vindt.
  Henk
 • Ik had last van diverse klachten; vermoeidheid, trage spijsvertering, onregelmatige menstruatie, chronische pijn in rechterschouderblad en nek en daarnaast ook nog astma. Wekelijkse voetreflexbehandeling gaf op alle punten verlichting. Vermoeidheid nam af door bevordering van de spijsvertering; minder afval in lichaam is minder moeheid. De voetreflexbehandeling hielp een handje met ‘doorbreken’ van de menstruatie. Na de behandelingen waren mijn nek en schouderblad flexibeler. Na de behandelingen ben ik ook minder benauwd.
  Selma
 • Ik had last van vocht vasthouden en spanning in mijn nek. Tijdens de behandeling werden mijn voeten en benen al zichtbaar dunner, de spanning op de huid werd minder. Ook in de dagen na de behandeling zette dit effect goed door, waardoor er meer bewegingsvrijheid ontstond bij de gewrichten en het ongemak goed afnam. Na ongeveer 4 behandelingen was mijn lichaam weer in de oorspronkelijke vorm teruggekeerd en was het vocht onder de huid en in de gewrichten verdwenen, wat een hele opluchting was. De behandelingen zelf waren erg prettig en ontspannend. De ontspanning hield ook aan na de sessie, ‘s nachts was mijn slaap diep en rustig. Al met al hele positieve ervaringen en zeker aan te raden.
  Chantal
 • Ik had een blessure aan mijn nek die maar niet over ging. Na enkele voetreflexbehandelingen merkte ik al snel verbetering en de blessure herstelde in 6 weken. Nu ga ik elke maand naar de voetreflextherapeute, en voel na de behandeling dat alles beter doorstroomt in mijn lichaam. Ook is de behandeling heerlijk ontspannend. Van de blessure heb ik helemaal geen last meer.
  Annette

Maak een afspraak!

Maak kennis met de voordelen van reflexzonetherapie